Glad sommar alla medlemmar!

By 9 juli, 2024Styrelsen

Halva 2024 är redan passerat och sommaren är i full gång. Innan hela området lägger sig i hängmattan för välbehövlig återhämtning vill vi i MHS styrelse berätta vad vi har gjort under året, och vad som kommer att hända under hösten.

Avgiftsjustering

Tidigare har vi informerat om en avgiftsjustering pga ökade kostnader för föreningen. Detta har ni säkert redan noterat och vi uppskattar den förståelse och positiva feedback vi har fått från er medlemmar. Vi kommer att fortsätta se över vår avgiftsnivå, och ambitionen är att vi har en nivå som gör det möjligt för oss att på kort sikt upprätthålla ett välfungerande och fräscht område, och på lång sikt själva kunna finansiera den underhållsplan som är fastställd.

Försäkringsärendet

Mörtnäs hagars samfällighetsförening utsattes 2020 för en förskingring av föreningens ekonomiska medel. Personen som hade anlitats för att sköta föreningens bokföring och ekonomi valde att tillskansa sig själv ca 200.000 kr av våra medlemmars gemensamma kassa. Detta har lett till en polisanmäla från vår sida och till ett försäkringsärende, men vi har ännu inte fått tillbaka något av den förskingrade summan. Två av våra medlemmar (Ulrika och Anna) har åtagit sig att vara drivande i det här ärendet och de har gjort ett fantastiskt arbete under våren 2024, och vi hoppas att vi inom en snar framtid kan bli ersatta och gå vidare.

Blommor, laddstolpar och fotbollsnät

Även om blomstertiden vi nu är mitt i till största del är av godo finns det dock några blommor som vi vill påminna om att vara vaksamma på. Vi har sett flera förekomster av (vad vi tror är) Jätteloka. Detta är en art som vi absolut inte vill ha i vår närhet så vi måste alla hjälpas åt att rapportera alla fall av misstänkt Jätteloka.
Sommaren bjuder in till mycket sport och lek för våra barn och vuxna, och vi vill tacka Emil för att han ordnade nya nät till målen på fotbollsplanen. Det ger en bättre upplevelse för alla som vistas på och kring den.
Under året kommer vi också undersöka hur, var och hur många laddstolpar vi skulle kunna sätta upp i området. Till vår hjälp har vi Jesper som har åtagit sig att driva frågan.

Tack!

Innan vi önskar er alla en skön sommar vill vi säga tack till alla engagerade medlemmar som hör av sig till oss. Alla synpunkter och önskemål som framförs till styrelsen är värdefulla för att vi tillsammans ska kunna göra vårt område till en så bra plats att bo på som möjligt för oss och våra barn. Därför vill vi även uppmuntra alla medlemmar att komma med förslag, idéer, synpunkter och expertis.

Ha en underbar sommar!

/Styrelsen MHS